Catalá:

Veiem els seus crims! – Aturem l’ús d’armes químiques al Kurdistan!

CRIDA A LES ACCIONS GLOBALS – ATUREM L’ÚS D’ARMES QUÌMIQUES

INICIATIVA «DEFENSA DEL KURDISTAN»

30 de novembre – 3 de desembre

Mai abans Turquia havia comès tants crims de guerra com al 2022. L’atenció internacional sobre la guerra a Ucraïna no pot servir per a encobrir que l’ocupació del Kurdistan per part de Turquia ha donat lloc a nombrosos casos de crims de guerra, inclòs l’ús intensiu d’armes químiques i atacs amb drons.

Malgrat les greus acusacions sobre l’ús d’armes químiques per part de Turquia, la comunitat internacional i les seves institucions responsables, com la OPAQ, no han considerat fins ara a Turquia com a responsable, i no han investigat seriosament l’assumpte. Tant per les invasions de Turquia en el nord de Síria/Rojava al 2018/19, que violen clarament el dret internacional, com ara pels seus intents d’ocupació del sud de Kurdistan/nord de l’Iraq s’han produït múltiples protestes internacionals.

La reacció dels funcionaris del govern o dels representants de les institucions internacionals s’ha balancejat fins ara en la seva majoria entre la indiferència i l’obstrucció activa. La OPAQ es nega fins i tot a rebre informes de periodistes i investigadors. A més, totes les sol·licituds realitzades en laboratoris de diferents països per a analitzar les mostres que s’havien emportat a Europa des de les posicions de la guerrilla atacades amb armes químiques al Kurdistan del Sud, van ser rebutjades. Això anima a l’Estat turc a continuar amb la seva política criminal sense cap expectativa d’haver de rendir comptes. Al mateix temps, molts governs de tot el món van justificar els atacs de Turquia contra el poble kurd i el moviment d’alliberament com un acte d’autodefensa i de lluita contra el terrorisme.

Sembla que el Moviment d’alliberament del Kurdistan, amb el seu paradigma radical de democràcia, ecologia i alliberament de la dona, desenvolupat pel seu autor intel·lectual des de presó, Öcalan, és un obstacle per als interessos i el poder de les forces hegemòniques regionals i internacionals. La frase “Jin Jiyan Azadî”, que es va estendre des de Rojhilat (Kurdistan de l’Est) fins als aixecaments a l’Iran i que ara es crida a tot el món, es va convertir en el lema de la lluita per l’alliberament de les dones. Per a silenciar la crida a la llibertat de les dones i dels pobles estan disposats a cometre aquests crims de guerra inhumans.

Per tant, veiem els seus crims. Com a societat i forces democràtiques ens unirem com a moviment de solidaritat global en línia amb les demandes de les dones i els pobles de la regió i no ens quedarem callats davant dels crims de guerra comesos i la complicitat dels nostres governs. Simplement no podem quedar-nos callats.

Els continus crims de guerra de Turquia mostren clarament que aquest país s’ha vist encoratjat pel silenci de la comunitat internacional i pensa que se li ha donat llum verda per a cometre crims de guerra on vulgui. El desafortunat resultat d’aquest silenci és ser còmplice dels crims de guerra de Turquia. En lloc de capitular davant la instrumentalització turca anb la seva pertinença a l’OTAN, la comunitat internacional ha de prendre’s de debò les acusacions d’ús d’armes químiques, fent que els experts investiguin l’assumpte i pressionant a Turquia perquè deixi de cometre crims de guerra al Kurdistan del Sud/Nord de l’Iraq i en qualsevol altre lloc.

A partir del dia de l’ONU en record de totes les víctimes de la guerra química, el 30 de novembre, i fins al 3 de desembre, fem una crida a la vostra creativitat i solidaritat per a passar a l’acció (és a dir, manifestacions, teatre de carrer, flaix mobs, accions en estadis, projeccions públiques de vídeos, etc.) i perquè us uniu el 3 de desembre en manifestacions a les vostres regions.

Veiem els seus crims! Trenquem el silenci criminal i còmplice que permet als governs anteposar els seus interessos als drets humans i fer els ulls grossos davant les violacions de les convencions que se suposa han de defensar.

A la criminal complicitat dels governs, la nostra resposta ha de ser la unitat i la solidaritat dels pobles !

Defend Kurdistan

PD: Si us plau, envieu fotos i vídeos de les accions + explicació amb qui, quan, on i perquè s’han realitzat les accions a info@defend-kurdistan.com. Després s’utilitzarà per a fer difusió a les xarxes i als mitjans de comunicació.

#DefendKurdistan #WeSeeYourCrimes #OPCW #WarCrimes

Justice For Kurds Logo

Sign the Petition Now!

www.justiceforkurds.info

close
www.justiceforkurds.info SIGN THE PETITION